“Lacan om angst”, undervisningsforløb v. René Rasmussen.

Dansk Psykologforenings Kreds København og Frederiksberg udbyder i samarbejde med NLS – København: ”Lacan om angst”, et undervisningsforløb v. René Rasmussen.

Om forløbet:
Interessen for den franske psykoanalytiker Jacques Lacan er stigende blandt danske psykologer, men grundet kompleksiteten i Lacans forfatterskab har mange efterspurgt en grundlæggende indføring i Lacans tænkning. Som svar på denne efterspørgsel, har vi inviteret den lacanianske analytiker René Rasmussen til at stå for en sådan indføring, der vil være tilgængelig selv for interesserede uden forudgående kendskab til Lacan.

I løbet af 8 undervisningsgange vil René Rasmussen forestå en indføring i lacaniansk teori og praksis. Dette gøres med udgangspunkt i Lacans omfattende arbejde med angst, repræsenteret i dennes 10. seminarrække fra 1962-1963. Lacans udgivne seminarrække kan eventuelt anskaffes og læses parallelt med undervisningen, men ingen forberedelse er påkrævet. I gennemgangen vil der være særligt fokus på:

• Angstens funktion og rolle for subjektet
• Angstens relation til den Anden
• Angstens relation til objekt a
• Angstens relation til symptomer og hæmninger

Undervisning og diskussion vil videst muligt omfang blive orienteret i forhold til det kliniske arbejde. Møderne består af oplæg på ca en time, efterfulgt af diskussion i plenum.

Om underviseren:
René Rasmussen er lacaniansk psykoanalytiker, medlem af NLS (New Lacanian School of Psychoanalysis) og WAP (World Association of Psychoanalysis). Han er lektor emeritus ved Dansk, Københavns Universitet. René har praktiseret i mere end 25 år, og har undervist i mere end 35 år samt udgivet flere bøger, bl.a. “Lacan, sprog og seksualitet”, “Psykoanalyse – et videnskabsteoretisk perspektiv” og “Angst hos Lacan og Kirkegaard og i kognitiv terapi”.

Praktisk information:
Tid: 8 søndage i tidsrummet 13.00-15.00. Datoerne er: 13/9 2020, 4/10 2020, 1/11 2020, 6/12 2020, 3/1 2021, 7/2 2021, 7/3 2021 og 11/4 2021.
Sted: Dansk Psykologforening, Stockholmsgade 27, 2100 København Ø.
Pris: 800 kr inkl moms for hele forløbet.
Studiepris: Der tilbydes en reduceret pris på 400 kr inkl moms for studerende.
Målgruppe: Kurset er henvendt til klinikere, men alle faggrupper er velkomne.
Tilmelding: Tilmelding sker ved henvendelse pr mail til Mikkel Reher-Langberg: mikkelrl@gmail.com